Om mig

Mitt namn är Patrik Nygren och jag är uppvuxen med hästar och tidigt blev mitt mål och barndomsdröm att följa i min pappas fotspår, att bli professionell travtränare.

Under skolgången hjälpte jag till i stallet så mycket jag kunde och efter examen i ekonomi fick jag fast anställning hos min pappa Lennart Nygren.

Under anställningen hos min pappa och andra tränare gick jag också en utbildning genom Pauli Grönberg (hästkiropraktor och författare till boken ABC OF THE HORSE) och 1997 blev jag själv professionell travtränare och kusk.

2015 flyttade jag och min familj från Umeå till Västkusten med Halmstad Travet som hemmabana. Sedan dess har jag behandlat hästar (både trav- och ridhästar) för andra vid sidan av tränarjobbet.

Efter att jag behandlat många olika hästar insåg jag att det saknades produkter på marknaden för att kunna hjälpa, utveckla och förbättra många av dem. Därför beslutade jag att själv utveckla och framställa produkter genom logik och erfarenhet.

Nu kan jag stolt erbjuda er väl beprövade produkter som optimerar och effektiviserar hästens naturliga rörelser.

Premium sulor passar alla aktiva hästar med friska som ömma hovar. Att hovmekanismen fungerar bäst barfota är ingen hemlighet, men den moderna hästen tränar ofta på underlag som sliter hårt och hovarna måste därför skyddas. Alla hovbeslag hämmar dock hovmekanismen oavsett om det spikas, limmas eller spänns fast.
Premium sulorna är framtagna för att hovarna ska kunna bibehålla så mycket som möjligt av den naturliga hovmekanismen och till det en extra stötdämpning likt en löparsko.

Vinkelplattan kan jämföras med en erfaren och duktig hovslagares ögonmått. Den kom först till i en enklare variant för att på ett pedagogiskt sätt kunna visa ägaren att hovvinkeln på deras häst var felaktig och orsakade följdproblem med spänningar och ömheter. När ägarna fick se hur enkelt den visualiserade hästens hovvinkel (Pronation/Normal/Supination) så ville de köpa en till sig själva. Efterfrågan fick mig således att rita en riktig produkt för försäljning.

3-dagars är en utvärtes produkt som påförs med hjälp av bomull för att genom lätt massage öka cirkulationen lokalt. Mina kriterier har varit att den ska vara enkel och skonsam att använda, med bra resultat och med 100% naturligt innehåll.

Väl mött!